De partners

Profiel Jan Rezelman

Jan Rezelman is de ontwerper van het concept en de aanpak van SalesCultuur.

Na ruim 15 jaar als trainer/coach heeft Jan veel ervaring opgebouwd door het geven van commerciële trainingen, het coachen van teams en het realiseren van cultuurtransformaties. In de afgelopen periode is het accent steeds meer komen te liggen op het verbeteren van de Cultuur in Salesorganisaties.

Hij gelooft dat Cultuur veel meer impact heeft op de medewerkers, klanten en resultaten dan organisatorische zaken. Binnen een positieve Cultuur kan een team uitstekend omgaan met alle onvolkomenheden in de organisatie. Andersom niet.

In vele gesprekken met Salesmanagers bleek dat zijn gesprekspartners vaak van mening waren dat het niet mogelijk is om de SalesCultuur te meten, inzichtelijk te maken en bewust te verbeteren. Jan weet dat dat wel kan en heeft dat met SalesCultuur al bewezen bij toonaangevende klanten. Hij komt graag bij u langs om zijn ervaringen te delen.

Gelooft u ook in een nieuwe SalesCultuur?
Neem dan contact op met Jan via telefoon of e-mail, of gebruik het contactformulier.

Profiel Fius van Laar

Fius van Laar is sinds enige tijd partner binnen SalesCultuur.

Het is zijn overtuiging dat iedereen kan leren verkopen, omdat verkopen een verandering in gevoel is. Een kwestie van de knop omzetten. Verkopen hoeft beslist niet iets te zijn om tegenop te zien, maar is leuk, uitdagend en levert je – naast omzet – een behoorlijke dosis zelfkennis op.

Zijn relaties omschrijven hem als: gedreven, perfectionistisch, altijd zoekend naar het beste resultaat, analyticus en doener, motiverend, vleugje humor, confronterend, inspirerend en doelgericht.

Een training moet inspireren en motiveren, vindt Fius. Theorie moet op een heldere manier worden uitgelegd en praktisch toepasbaar zijn. Deelnemers zo motiveren dat ze direct met het geleerde aan de slag willen, daar gaat hij voor. Of het nu gaat om een groep ondernemers, een incompany training met de gehele afdeling Sales of een individuele training. In zijn trainingen maakt hij veel gebruik van praktijkvoorbeelden en zijn eigen ervaringen op het gebied van verkopen over de afgelopen 20 jaar.

Benieuwd wat Fius voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op met Fius via telefoon of e-mail, of gebruik het contactformulier.

 

Rabobank
Paduit
Eltek
Start People
Hoya
Baseclear
AWVN
Santon
ANWB
KPN
Royal Haskoning
Robeco
Incassade
Capgemini
Centraal beheer
Top